Україна не відчуває себе самодостатньою і вішає на державних будівлях прапор Євросоюзу через комплекс неповноцінності.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Я бачу прояв нашого національного комплексу неповноцінності в тому, що ми намагаємося на своїх державних будівлях повісити прапор Євросоюзу. Якби ми були членами Євросоюзу, тобто, ми є учасниками цього наддержавного утворення, окей - ми вішаємо прапор Євросоюзу. Але ми не є членами Євросоюзу. А ми всюди повісили цей синій прапор із зірочками", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що Україна намагається долучитися до якоїсь історії і показати її прагнення, але це є проявом меншовартості.

"Ми не відчуваємо себе самодостатніми. Особисто я не є прихильником вступу до Євросоюзу і вважаю, що ЄС - це колосальна бюрократична надбудова. У нього можуть бавитися ті нації і держави, які століттями були незалежними. Вони вже награлися в державність і готові пожити в комуналці. Ми всю свою історію жили в комуналці, і нарешті хочеться хоч трішечки погосподарювати на своїй землі", - додав Толкачов.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що Україна до Європейського Союзу не має на сьогодні ніякого прямого відношення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав 3 фактори, які гальмують українців: синдром жертви, інфантильність і неповноцінність.