Президент України Володимир Зеленський зараз опинився в дуже непростій ситуації. Який вихід він обере - і чи є у нього взагалі вихід? Свою думку з цього приводу висловлює політолог, журналіст, співзасновник аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Юрій Романенко.

«У Зеленського зараз є два шляхи. Він може повністю все віддати американцям і в точності виконувати всі їхні вказівки. Чи ж послідовно бити Коломойського, потім когось ще... У цьому випадку у Зеленського є можливість стати українським Путіним. Але Путін якраз діяв в цій ситуації послідовно. Він змусив Березовського бігти з країни, потім розгромив і посадив Ходорковського - самого, напевно, найбільшого з усіх системних гравців», - говорить Романенко.

За його словами, після цього Дерипаска та інші олігархи зрозуміли, куди йде справа. Романенко додав, що вони прийшли до формули «моя власність - власність Росії» і почали співіснування з новим політичним режимом, уособленням якого став Путін.

«Але тут така логіка геть відсутня. Якби Зеленський ішов шляхом Путіна, то він би посадив, можливо, Порошенка, який теж є частиною єдиної екосистеми. А далі можна було б йти шляхом побудови авторитарної, автократичної держави. У ньому олігархічна верхівка послідовно розшаровується - і чимось замінюється. Але зараз в Україні цього немає», - вважає Юрій Романенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав розслідувати діяльність Андрія Коболєва на чолі «Нафтогазу».

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Також Романенко прокоментував візит в Україну держсекретаря США Ентоні Блінкена.