Ідея деолігархізації економіки, в тому числі шляхом прийняття проекту закону Про статус олігархів, веде Україну до моделі управління, яка притаманна тоталітарним країнам на кшталт Білорусі та Росії.

Про це заявив лідер партії "Українська Стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман, пише Сегодня.

На думку політика, про зміцнення демократії мова не йде. При цьому очевидні спроби взяти під контроль не тільки фінансові потоки, а й медіа.

"Законопроект, який розробляє влада, не має нічого спільного зі зміцненням демократії, а спрямований, скоріше, на зміцнення влади правлячої партії. Так звана "деолігархізація" - це спроба взяти під контроль незалежні ЗМІ, зазіхнути на свободу слова. Цей закон може перетворити чинну владу в олігархів, а Україну – в Білорусь, Росію або іншу недемократичну країну. Хіба за це ми боролися? Ні. Закон повинен бути один для всіх", - зазначив він.

Гройсман додав, що зараз потрібно прийняти комплексну реформу, яка виведе гроші з політики, а також суворо покарає тих, хто голосує за закони в обмін на щомісячну винагороду в конвертах.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Наша мета-бути не тільки членом ООН, НАТО або ЄС. Наша мета – стати пліч-о-пліч з усіма розвиненими демократичними країнами. Щоб протистояти путінізму за всяку ціну", - підкреслив політик.