Політолог Михайло Чаплига у своїй програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про шкоду від ринку землі. На його думку, продаж української землі зруйнує нашу країну.

«Багато було сказано про дурість порівняння землі як товару з квартирою. Квартиру нову побудувати можна, будинок можна новий побудувати, але землю нову побудувати не можна. Тому багато «племен», колонізованих білими, не продають землю. І тільки в Україні вирішили влаштувати розпродаж землі», - зазначив Чаплига.

Як зазначає політолог, уряд називає це свободою розпоряджатися землею, але насправді це призведе до фатальних наслідків.

«По материнській лінії, ми були куркулями з Полтави. Бабуся розповідала, як прабабця носила золоті монети. У мене спалахували очі, і я питав – так, де ж наше золото? Бабуся відповідала, що коли був голод, ми обміняли на хліб і вижили. Для мене це був шок – кілограми золота обміняти на пару буханок хліба, але це дозволило вижити», - розповів політолог.

На думку політолога, ситуація повторюється: селяни доведені до повної убогості, роботи немає, ціни ростуть, комуналка захмарна. За словами Чаплиги, тому, звичайно, люди хочуть продати землю, щоб купити собі «останні шматки хліба».

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікувала заяву Чаплиги, що Україна в лещатах між РФ і ЄС.

Раніше для Знай.ua Чаплига пояснив, про що насправді говорив Путін перед Федеральними зборами.