Швидше за все в Німеччині після виборів у вересні «Зелена партія» увійде в наступний уряд. Цю тему обговорив німецький політолог Андреас Умланд з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Німецька політика традиційно трохи нудна, тому що вона протягом десятиліть визначалася трьома - чотирма центристськими партіями. І ХДС мала завжди домінуючу позицію. А зараз вимальовується картина, що на наступних виборах в Німеччині може перемогти «Зелена партія»», - розповів він.

Умланд сказав, що якщо переможе «Зелена партія» - це стане свого роду революцією в німецькій політиці, тому що це буде означати, що старі центристські партії вже не домінують.

««Зелена партія» - не наймолодша партія Німеччини, вона була створена сорок років тому. Результатом її створення стала студентська революція 1968, і партія на той момент була антисистемна - феміністська, екологічна, соціалістична з головною цінністю - права людини», - підкреслив він.

Умланд резюмував, що в результаті цілого ряду паралельних розвитків, ХДС сильно втратила підтримку принаймні в сьогоднішніх опитуваннях, а «Зелена партія» набрала. Ці дві партії зараз активно змагаються і швидше за все між ними і будуть основні змагання у вересні.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, хто стоїть за скандалом із плівками і проти кого це було спрямовано.

Також раніше Ялі розповідав, про що президент Зеленський буде говорити з Блінкеном «за кадром» офіційних зустрічей.