Як відомо, процес обміну полоненими з РФ зараз зупинився. Коли і чи взагалі варто розраховувати, що Володимиру Зеленському вдасться його поновити?

На це питання спробував відповісти політичний експерт і бізнес-консультант, керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат Олександр Мусієнко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Експерт вважає, що першочерговим зараз є встановлення імен та взагалі всієї інформації про українських полонених. Він зазначає, що це завдання і місії ОБСЄ, і Червоного Хреста та інших міжнародних організацій, але цього не зараз немає. «Хоча, на мою думку, цей процес потрібно було активізувати», - каже Мусієнко.

Тим не менш, він відзначає певне пожвавлення у процесі обміну полоненими з Росією. «Хочеться вірити, що якомога більше українських громадян повернеться додому», - говорить експерт. На його думку, рано чи пізно реалізується формула «всіх на всіх». Принагідно Мусієнко згадує початки цього процесу ще 2019 року, коли президент Зеленський зустрічав полонених в аеропорту та вітав із поверненням до України.

Будь-які позитивні кроки у цьому контексті політичний експерт вважає вже перемогою і називає плодами Мінського процесу. Та залишається, каже Мусієнко, лише дивитися на подальший розвиток подій. «В будь-якому випадку, обговорювати в Мінську потрібно в першу чергу гуманітарні питання», - підкреслює він.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

Нагадуємо, Мусієнко прокоментував ситуацію із тим, що бойовики Донбасу активно йдуть в політику.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Мусієнко припустив, коли закінчиться війна на сході України.