Політолог Тарас Загородній у програмі Дмитра Снєгирьова «Полика наизнанку» обговорив з ведучим питання відносин між Іраном та Україною. На думку Загороднього, Іран хоче використати Україну, щоб вийти з під американських санкцій.

«Земельне питання Іран розглядає, як одну з можливостей вийти з під американських санкцій. Постачання продовольства фактично не заборонене – створюються агропідприємства на території України, і кінцевий продукт постачається до Ірану», - зазначив Снєгирьов.

На думку двох експертів, продаж землі представникам Ірану може нашкодити українсько-американським відносинам.

«Зараз Іран став союзником Китаю, а Китай дуже хотів на «Мотор Січ» натиснути, а американці й ми її забрали і, я вважаю, це був правильним крок. Ми переоцінюємо стратегічне мислення цих людей, вони досі живуть «хайпом»: пережили тиждень – ну і добре, а що далі буде – вони не прораховують наслідки», - зазначив Загородній.

На думку Загороднього, нова ядерна програма Ірану чітко показала, у якому напрямку він розвивається. За словами експерта, уряд Ірану низькоякісний і не може повністю прораховувати наслідки усіх своїх дій.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бізяєва, що у Сирії ми будемо спостерігати цікаві події.

Раніше для Знай.ua Загородній розповів про ризик початку повномасштабної війни між Україною та Росією.