Український народ інфантильний за своїм характером, йому давно пора побороти свою же незрілість. Детальніше про це розповів футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок».

«Чому ми, українці, не можемо довести до розуму жодну реформу, чому ми емоційні і необачні в своєму виборі, чому не витягаємо уроків і повторюємо одні і ті ж помилки», - запитує ведучий. Знайшовши відповіді на ці питання, він робить висновок і ставить діагноз українському народу – глибока інфантильність.

Як відомо, українському національному характеру властиві спонтанність та нелогічність, нерозуміння своїх бажань та потреб, втеча від дійсності, грайливість. Толкачов же пояснює, що це є виявом недостатнього розвитку емоційно-вольової сфери, тобто виявом інфантильності.

Цю загальну характеристику він доповнює також страхом українців взяти на себе відповідальність, а тому найчастіше її перекладають на когось іншого і звинувачують вже його. Також футуролог говорить про невміння адекватно оцінювати проблеми, свої можливості та наслідки якихось дій. «І постійно чекаємо або месію, або гетьмана, або “чарівника в блакитному вертольоті”», - іронізує Толкачов.

На його думку, з цією інфантильністю потрібно боротися усвідомленням проблеми і дійсності взагалі. Натомість найбільш поширена стратегія серед українського народу – це очікування порятунку ззовні, а не власні дії. «А якщо порятунок не приходить - це означає, що доля до України неприхильна», - додає експерт.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадуємо, Толкачов заявив, що прапор ЄС на українських держбудівлях говорить про несамодостатність держави.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов розкритикував викривлення історії.