У «Нафтогазі», по суті, рука руку миє: в спірних питаннях останнє слово належить Наглядовій раді, але вона, своєю чергою, передає такі справи правлінню. Про це йдеться в статті Володимира Дольника для видання «Цензор.Нет».

Автор зазначає, що ще у 2020 році, всупереч звичайним нормам, Наглядова рада передала до компетенції правління ряд питань - зокрема, забезпечення внутрішнього контролю, призначення та звільнення керівника з питань ризиків, уповноваженого з антикорупційної програми, і деякі інші пункти.

Таким чином, зауважує Дольник, одні й ті ж органи повинні перевіряти сам себе - що природним чином викликає подив.

При цьому керівництво «Нафтогазу» є закритою системою і в іншому відношенні. Винагорода членам Наглядової ради виплачується, згідно з постановою Кабміну, з липня 2017 року по цивільноправовому договору, а це - конфіденційна інформація. Для зовнішнього спостерігача вона недоступна. І те ж саме належить до правління компанії.

Таким чином, існує компанія «Нафтогаз», і існує держава - її єдиний акціонер. Однак між ними виник конфлікт, і він продовжує наростати. Крім того, зазначає журналіст, існує конфлікт і в самій Наглядовій раді.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Володимир Дольник передбачає, що надзвичайно високі виплати керівникам компанії могли б стати предметом широкого громадського обговорення. І зміна керівництва «Нафтогазу» могла б послужити приводом для такого обговорення, однак поки рухів в цьому напрямку не видно.

На думку автора статті, подібні речі можуть загрожувати не тільки комерційним інтересам компанії, але і державним інтересам України.

Нагадаємо, Загородній оголив таємницю звільнення глави «Нафтогаз Україна»: «Робив на газовому ринку все, що хотів».

Також раніше Знай.ua повідомляв, що Бортник прокоментував призначення Вітренка на посаду керівника компанії.