Православні християни сьогодні відзначають православний жіночий день - пам'ять святих жон-мироносиць, які пішли за Христом і перші, хто дізнався про Його воскресіння.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, до числа жон-мироносиць Церква відносить декількох благочестивих жінок: Марію Магдалину, Марію Клеопову, Соломію, Іоанну, Марфу і Марію, Сусанну та інших з ними.

Ці жінки поряд з апостолами слідували за Христом під час Його проповіді Євангелія.

Коли Господь був розп'ятий на хресті, жони-мироносиці пішли і туди, на відміну від більшості апостолів, які поразбігалися. Вони стояли і плакали біля підніжжя хреста Спасителя.

На третій день після розп'яття, вранці в неділю, жони-мироносиці прийшли до гробу Христа, щоб помазати Його тіло запашним маслом - миром. Помазання пахощами тіла померлого було поширеною традицією на Близькому Сході.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Коли жінки прийшли до гробу, вони виявили, що камінь, який закривав вхід до печери, відкинутий, похоронне ложе порожнє, а на його краю сидить ангел.

Вісник Божий повідомив жінкам про те, що Спаситель Воскрес, після чого вони поспішили до міста, щоб розповісти про це апостолам.

З апостолами Іоанном і Петром до печери повернулася одна з святих жон - Марія Магдалина. Не знайшовши ні Христа, ні ангела, апостоли незабаром в подиві пішли, Марія ж залишилася біля гробу.

Раптово їй явився воскреслий Господь, але вона Його не впізнала. Тільки коли Спаситель назвав її по імені, Марія Магдалина впізнала Спасителя. Христос заповідав свідчити про Його воскресіння, що Марія і зробила, згідно з переказами, дійшовши з цією звісткою до самого римського імператора Тіберія.

Святі жінки-мироносиці є прикладом самовідданої любові і служіння Господу для всіх християн. У цей день прийнято вітати православних близьких жінок - дружин, матерів, сестер, дочок. Так як обов’язок жінок, наслідуючи святим жонам-мироносицям також нести мир і злагоду в свої сім'ї і бути вірними Богу.