Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про види договорів з постачальниками комунальних послуг та про порядок їх укладення для різних категорій споживачів.

«Відповідно до закону, договір може бути індивідуальним, індивідуальним з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем і колективним. Споживачі також діляться на індивідуальних співвласників багатоквартирних будинків, власників будівлі, в тому числі садибного житлового будинку, і колективних», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що тут є дуже важливий пункт: якщо співвласники багатоквартирного будинку не визначились з моделлю договірних відносин, з кожним із них укладається індивідуальний договір. Цей договір-приєднання виконавець послуги, крім поставки і розподілу газу і постачання електроенергії, вивішує текст договору на своєму сайті або на сайті органу місцевої влади.

«І ось тут підступ. Якщо протягом 30 днів немає заперечень, то договір вважається укладеним. У разі, якщо мешканці зібралися і визначилися, який договір їм укладати, вони повинні повідомити постачальника послуги за два місяці до запланованої дати укладення договору. У разі відмови споживача від укладення даного договору, платити за фактичну спожиту комунальну послугу все одно доведеться», - говорить Завальнюк.

Журналістка також відзначила слова прем'єр-міністра про те, що новий документ зможе встановлювати справедливі тарифи і забезпечувати споживача більш якісними ЖКГ-послугами. Завальнюк розповіла, що, за словами прем'єра, найкориснішими новаціями стали публічні договори, які допоможуть комунальним підприємствам, що поставляють тепло і гарячу воду, поліпшити свій фінансовий стан і гарантувати якість послуг для споживачів.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.ua, Рева розповів про пенсії: закон передбачає 3 рівня пенсійної системи.

Нагадаємо, Атаманюк заявив, що неплатежі по тарифам за останні місяці будуть під сто мільярдів.