До яких труднощів варто готуватися тим, хто збирається розмитнювати авто? На це питання відповів лідер «Автоєвросили» Олександр Чернявський у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку лідера «Автоєвросили», найбільше проблем із розмитненням вантажних автомобілів. Він пояснює, що закон передбачає розмитнення автомобілів, лише вищих стандарту Євро-2.

«Але для вантажівок якась особлива історія. Ти по ідеї їх можеш розмитнити, але поставити на облік не зможеш», - повідомляє Чернявський. Принагідно він посилається на слова народного депутата Ковальчука: той сам не розуміє, що робити з автомобілями до 3,5 тонн.

І це, зазначає експерт, не єдина проблема у цій сфері. Він розповідає, що вже підготовлено комплексний закон, який передбачає прості та зрозумілі для всіх громадян категорії. Але проблема, на думку Чернявського, полягає в акцизі, який, до речі, і став причиною появи єврономерів. «Немає в світі таких акцизів, щоб автомобіль замість того, щоб 30% заплатити розмитнення, потрібно платити 300%! У нас достатньо було просто прибрати акциз», - каже він. Тим не менш, Чернявський переконаний, що люди завжди шукатимуть обхідні шляхи, аби доставити собі автомобіль без зайвих проблем.

Нагадуємо, Кущ розповів про цінове цунамі.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Корчілава назвав візит Блінкена в Україну стимулюючим до дій.