Як в Україні буде надалі розвиватися ринок машин на єврономерах? Наскільки вигідно їх купувати? Стан справ у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає лідер руху «Автоєвросила» Олександр Чернявський.

«Ринок автомобілів на єврономерах в Україні розвиватися більше не буде. Річ у тім, що вже через пів року єврономерів не буде. Будь-яка людина, яка вирішила, наприклад, заховати автомобіль в гаражі та почекати, поки «Автоєвросила» доб'ється нового закону, вже не зможе розмитнити його. Спеціально для такої ситуації буде розроблений порядок розмитнення автомобіля. І він буде відрізнятися від того порядку, який діє зараз для всіх автомобілів», - каже гість програми.

За його словами, такий порядок буде діяти тільки пів року. І той автомобіль, який був захований в гаражі, не можна буде навіть вивезти за кордон і знову ввезти в країну, щоб розмитнити за новим законом. На кордоні з нього візьмуть 170 тисяч гривень штрафу, а саму машину конфіскують. Це відбудеться навіть у тому випадку, якщо людина скаже, що автомобіль в країну ввозила не вона.

«Або людина за пів року розмитнює автомобіль, або вивозить його за межі України та потім чекає прийняття нового закону. Ніякої іншої альтернативи не буде», - підкреслює Олександр Чернявський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про ті проблеми, з якими стикалися українці при розмитненні автомобілів на єврономерах.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також Чернявський стверджував, що влада в цьому питанні обдурила громадян.