Політолог Михайло Чаплига під час прямого ефіру в програмі «Чаплига відповідає» розповів, якою бачить Україну через 10 років. На його думку, варто почати активно розвивати саме освіту.

«Я не вірю в те, що зміни прийдуть після клацання. Єдине, що ми можемо зробити зараз це всі ресурси, включно з надрами, які нам повинні належати, кинути в освіту. Потрібно відкрити справжні університети, а не ці «машинки з виробництва «корочок»», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, щоб розвинути Україну треба сконцентруватися на розвитку освіти. Чаплига зазначив, що треба зробити якісною середньотехнічну освіту.

«Треба не відродити, а створити заново – під майбутнє. Нам потрібно почати з самого садка, переглянути програму. Нам треба розпеченим залізом випалити всю цю «селюківщіну» з садка і школи. Це єдине, що ми можемо зробити – ресурси в освіту. Чи буде це протягом 10 років? Ні. Але я бачу країну в першу чергу освіченою», - підкреслив Чаплига.

За словами експерта, нинішня програма освіти веде до деградації дітей з самого раннього віку, тому її потрібно змінити і адаптувати під сучасний світ.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що ми бачимо чіткий розкол між коаліцією США плюс Британія проти ЄС.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про ринок землі.