Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на kp.ua, про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич).

«В інформаційному суспільстві людина відчуває себе самотньою, вона замкнута на собі. Особливо це відчувають діти, вони з нас найменш захищені. Сьогодні нам пропагують індивідуалізм, а людина - соціальне створіння, вона не справляється зі своїми проблемами сама, не може їх подолати, перемогти. Їй потрібна підтримка і допомога близьких або небайдужих до неї людей», - зазначив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ підкреслив, що віртуальна реальність ніколи не замінить людського тепла, сучасне онлайн спілкування заміщає спілкування живого, а підлітки особливо чутливі і вимагають уваги рідних.

«Підлітковий вік - особливий. Дитяча жорсткість часто проявляється підсвідомим бажанням привернути до себе увагу дорослих. Ми не говоримо про випадки психічних відхилень. Підлітки вимагають і хочуть багато чого, при цьому не мають життєвого досвіду і належного розуміння», - сказав владика.

Він нагадав, що сучасне суспільство нав’язує, що «кожен має право робити, що хоче, що усі нам зобов’язані, що мета виправдовує засоби - очевидно, звідси і виникають жорстокості цього світу».

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Митрополит Антоній підкреслив, що величезна відповідальність за виховання лежить на сім'ї.

«Сьогодні, коли людина людині - вовк, батьки є провідниками дітей у дорослий світ. В ідеалі вони повинні привести дитину до розуміння того, що людина людині - брат, що кожна людина унікальна, кожне життя - безцінне», - підсумував архієрей.