Громадський та політичний діяч Надія Савченко в ефірі програми “Політика навиворіт” з Дмитром Снєгирьовим заявила, що якщо Україна почне битися за історичну пам’ять, то в ній не залишиться ким воювати за майбутнє.

“Якщо ми зараз будемо говорити про те, наскільки нам вистачить сили бути суверенними, відстоювати свій суверенітет, починаючи з історичної пам’яті відносно поляків, росіян, турків, угорців і так далі, то давайте ми подумаємо, а де ж наш суверенітет зараз. Економічний, державний, законодавчий, законотворчий, реформаторський. У відносинах з якимись далекими західними партнерами”, - сказала Надія Савченко.

Вона зазначила, що якщо Україна на рішення МВФ робить реформи та міняє суди, то потрібно вирішити, чи вистачить сил ще на відновлення історичної пам’яті.

“Давайте поб’ємося спочатку з Польщею, потім з Угорщиною, потім з Росією за історичну пам’ять. Уже не залишиться ким воювати за майбутнє… Коли ми зараз кидаємося в бій і реальний, і історичний - ми можемо не виграти цю війну”, - додала Савченко.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив про комплекс неповноцінності, що ми не відчуваємо себе самодостатніми.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Толкачова, вивчена безпорадність призводить до колективної депресії.