Забезпечення прозорості на ринку землі, власне, і гарантує сам закон про «Обіг земель сільськогосподарського призначення». Про це розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук журналісту Любові Завальнюк в програмі «Суть подій» на YouToube.

«Але є порада для власників паїв - це юридично правильно, грамотно підійти до інвентаризації своїх паїв. Власники паїв повинні чітко знати кадастровий номер, який має бути в реєстрі Держкадастру України та в реєстрі майнових прав. У нас во Всеукраїнській Аграрній Раді є юридична служба, яка здійснює допомогу в рамках гарячої лінії, і всі учасники нашої асоціацій мають можливість отримати інформацію», - підкреслив він.

Марчук розповів, що коли вступить в дію ринок землі, люди, щоб підійти без проблем до договорів купівлі-продажу, мають всі ці речі заздалегідь підготувати. Він вважає, що громадяни не мають поспішати з продажем своїх паїв, тому що це все ж таки досить добрий фінансовий інструмент та ресурс на майбутнє, в якому ви зможете за рахунок здачі в оренду отримувати пасивний прибуток.

«Сьогодні Україна є одна із передових країн Європи, де ставки по оренді землі збільшуються. Ми фактично зараз сплачуємо такі ж орендні ставки як в Литві і Польщі. Тому, я думаю, що з ринком землі ці ринкові відносини будуть ще більше розвиватись і цінова позиція по оренді землі буде тільки збільшуватися. А з роками і коефіцієнт вартості землі буде теж дорожчати, тому я б закликав людей не поспішати з продажем», - акцентував він.

Марчук сказав, що по соціологічним дослідженням, власне, люди самі не хочуть поспішати з продажем землі, лише 3-5 відсотків людей з відкриттям ринку землі готові будуть вийти в ринок. Це досить невелика чисельність і є надія, що люди усвідомлюють, що земля - це є спадок який можна передавати з покоління в покоління і мати гарний пасивний дохід щороку, резюмував він.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Марчука, що питання навколо ринку землі в Україні історично завжди точиться дуже радикально.

Також раніше Марчук розповідав, як наповнити бюджет за допомогою землі.