Аналітик Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком заявив, що в Білорусі триває політична криза, а Григорій Лукашенко стабілізувався.

"Я б категорично не погодився з тезою, що Лукашенко переміг. Лукашенко стабілізувався. Він мобілізував ресурси системи, яка у нього є. Він вийшов в певний алгоритм дій: тобто, що на даному етапі ескалація з Заходом, без протестів на вулиці, спокійне представлення свого варіанту Конституції, потім торг з тим же самим Заходом. Як це вже було не раз", - сказав Ігор Тишкевич.

Він зазначив, що в Білорусі зберігаються протестні настрої, особливо у власників малого та середнього бізнесу і працівників підприємств.

"Говорити про те, що Лукашенко переміг - не можна. Він стабілізувався. Він підморозив ситуацію з точки зору зовнішніх протестів. Тому що йому дуже важливо представити свій варіант Конституції і провести той же референдум на тлі відносно спокійних вулиць. Щоб, в тому числі, показати західним країнам: ось, бачите, все закінчилося. Але передумови, і сама політична криза в неявній фазі, в невідкритій, негострій - вона йде. Вона нікуди не поділася", - додав Тишкевич.

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чи є "рука Кремля" в затриманні Протасевича.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що одіозний нардеп Шевченко розповів, якою буде наступна місія для поїздки в Білорусь.