Як відомо, українська влада вирішила відмовитися від авіасполучення з Білоруссю. Якими тепер будуть відносини між державами?

Свою думку щодо цього висловив український політичний оглядач і блогер Руслан Бізяєв у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Передусім експерт зазначає, що рішення скасувати авіасполучення з Білоруссю українська влада ухвалила під тиском ззовні. «Потрібно було робити по-іншому. Є дипломатичні інструменти – вони ключові», - каже Бізяєв. На його думку, потрібно було просто вручити ноту протесту чи вислати дипломатів для зниження градусу дипломатичних відносин.

Тим не менш, обурюється оглядач, українська влада вдарила по економіці і втратила партнера. Він запитує, чому, наприклад, Ізраїль підтримує з Іраном опосередковані торгівельні відносини, а Україні з Білоруссю торгувати не можна. Окрім цього, зазначає Бізяєв, є ще й певні історичні аналогії.

«Одна справа – засудити, а інша справа – стріляти собі в ногу», - підкреслює він. На думку Бізяєва, рішення про скасування авіасполучення прийняли на гарячу голову, натомість потрібно було користатися холодним розумом.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Експерт пояснює, що навіть до засудження у цьому випадку потрібно було поставитися серйозно. Зокрема, він заперечує метод йти за всіма. «Знаєте, вони завтра з'їдуть з цього всього, зроблять круглі очі, скажуть: “Ну, це ж диктатор... Ну що ж робити, будемо з ним працювати”», - іронізує Бізяєв. Україна же, каже він, опиниться у скрутному становищі.

Отже, оглядач підсумовує, що в цій ситуації, як і в будь-якій іншій, Україні варто не слідувати за всіма, а обирати власний шлях.

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що Протасевича здали як склотару в розмінній грі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Тишкевич пояснив, чому Лукашенко не переміг, а стабілізувався.