Блогер і підприємець Сергій Корнак у своєму блозі заявив, що українці постійно за щось платять. На його думку, чиновники, контролюючи потоки наших податків, не дають українцям добре жити.

«Ми українці – всюди платимо. За все. Ми приходимо в школу влаштовувати дітей – платимо, в школі з нас збирають всякі побори – платимо, вчителі погано вчать дітей – ми їм платимо за репетиторство. Також в лікарнях: ми шукаємо через знайомих когось, щоб влаштуватися в лікарню і знову платимо», - зазначив Корнак.

На думку політолога, в Україні багато систем зруйновані: люди, які повинні були бути експертами в своїх областях не достатньо кваліфіковані, тому що не мають мотивації працювати за копійки і саме тому починають підробляти зі сторони.

«Це конфлікт інтересів, ці чиновники ось так живуть. Вони вважають себе елітою. У нас найбільша кількість чиновників на душу населення. І ця еліта розповідає, як нам жити. Вони підпорядкували під себе державні потоки – це бюджет, який збирають з нас», - підкреслив Корнак.

За словами політолога, чиновницька влада роз'їла життя українців, тому що через сильне податкове навантаження, яке вони ж і контролюють, люди не можуть нормально жити, що і призводить до «лівих» способів заробітку.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Корнака, що 90% з 3600 держпідприємств збиткові, крім того, ще й «смокчуть» з бюджету.

Раніше для Знай.ua Корнак розповів, що українців змушують платити податок на життя.