У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» лідер лібертаріанської партії «5.10» Геннадій Балашов розповів, як ставиться до георгіївської стрічки і тих, хто її носить.

Балашов пояснює, що сьогодні георгіївська стрічка сильно змінила своє значення. У приклад він наводить те, як диверсанти підчас захоплення Донецької та Луганської областей носили цю стрічку як свій відмітний знак. Так само, зазначає лідер лібертаріанської партії, георгіївську стрічку використали політики з відповідною позицією.

«Вони ж не могли собі російські прапори повісити, вони хитро взяли цю георгіївську героїчну стрічку... Вони фактично її нівелювали, вони знищили її», - пояснює він і додає, що це вже навіть знак спілкування. Отже, Балашов підсумовує, що неприязнь до георгіївської стрічки – це передусім неприязнь до Путіна, який використав її підчас окупації українських територій.

Він зазначає, що реалії в сучасному світі змінилися, а тому не критикує тих, хто зриває з людей георгіївські стрічки у знак протесту. «І коли сьогодні природна напруга державна, патріотичний чад кидає натовпи молодих людей на те, щоб заперечувати георгіївську стрічку, і під це потрапляють ветерани... Так, це сумно, але має право держава так захищатися від зовнішнього ворога», - міркує Балашов.

Експерт вважає, що так українці означують свого зовнішнього ворога, намагаються ідентифікувати своє оточення та розділити його на своїх і чужих. Він виправдовує ці дії, оскільки Кремль перетворив георгіївську стрічку на власний сигнал, коли використав її під час анексії Криму та окупації Донбасу.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадуємо, Балашов заявив, що українці повинні прагнути до того, щоб їхні діти заробляли більше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов назвав причини свого розчарування в президенті Порошенку.