Основним суперником для Америки зараз є Китай. Таку тему підняв експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Я завжди проводжу порівняльний аналіз двох концепцій розвитку. Американська мрія: приїжджай в Америку, працюй на її благо і ставай мільйонером. У Китаї є історик, філософ і геополітик, який сформулював китайську мрію - це Азія буде багатою тільки в разі економічної перемоги над Америкою. Відповідно, ми прекрасно розуміємо, що дві ці мрії ніяк не уживаються один з одним в одному глобальному світі», - підкреслив він.

Кущ повідомив, що зараз відбувається боротьба за право називатися «золотим мільярдом», тобто або «золотий мільярд» буде колективний Захід - це Європа, Америка і Британська співдружність, або «золотим мільярдом» буде Китай, тому що двох «золотих мільярдів» глобальна економіка вже не витримає по одній простій причині, виходячи з ресурсного потенціалу.

«Ресурс планети Земля обмежений і практично перебуває на грані вичерпання. Відбувається проста пропорція, для того щоб американець жив краще, повинен гірше жити китаєць і навпаки. Тобто йде проста боротьба, тому колективний Захід зараз консолідується навколо ідеї, щоб «золотий мільярд» був у них, а Китай зараз створює свою азійську ідею домінування», - розповів він.

Кущ заявив що, головною подією 2020 року було створення всебічного регіонального економічного партнерства, економічного об'єднання з п'ятнадцяти азійських країн з ядром в Китаї, яке буде найближчим часом генерувати основну частину світового валового продукту.

Популярні новини зараз

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що гроші від транзиту - це був один з основних оборотних джерел «Нафтогазу».

Також раніше Кущ розповідав, що потрібно, щоб у владі були люди, які займали б державницьку позицію.