Один з драйверів американської економіки - це промисловий капіталізм. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Остання спроба перезапустити промисловий капіталізм в США була при Трампі в рамках так званої «трампономікі», коли він хотів повернути колишню велич Америки і колишню славу Детройту. На мій погляд - це успішна спроба, яка завершилася остаточною перемогою в наслідок тієї політичної кризи, яку ми спостерігали в минулому році», - розповів він.

Кущ повідомив, що промисловий капіталізм як драйвер, як індустріальне ядро ​​поступово сповільнюється, фінансовий капіталізм як драйвер розвитку теж значною мірою втратив взаємодію з реальним сектором економіки. Банки перестали кредитувати і вкладати гроші в реальну економіку, вважає він.

«Інновації, як драйвер розвитку в США, теж дають поступовий збій, тому що ми не бачимо ніяких нових продуктів, які рухали б зараз економіку Америки. Тому ми бачимо, що всі ці драйвери поступово видихаються і криза жанру вона видна зараз на тих моделях, які пропонує Байден для США. А основою економіки США Байден пропонує зробити інвестиції в інфраструктуру», - сказав він.

Кущ вважає, що добре і позитивно за рахунок інфраструктурних капітальних інвестицій прискорювати зростання економіки, але якщо нічого іншого, крім цього, немає, то це все нагадує капітальні інвестиції Радянського Союзу перед початком перебудови.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«Тобто ми бачимо кризу жанру, а паралельно з цим в Китаї всі драйвери зростання економіки працюють в дуже хорошому режимі», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що ми фактично з країни хаба, з країни моста перетворилися в країну глухий кут.

Також раніше Кущ розповідав, що Україна повинна вигравати від сировинного буму.