Земля – це останній стратегічний актив, який залишився в Україні. Про це розповів економіст, експерт з міжнародних питань Руслан Осипенко в програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«З економічної точки зору у нас фактично йде війна, всі активи наші, в тому числі земля, а земля найбільший наш актив, і останній, який лишився в Україні, під загрозою. В 90-х у нас провели приватизацію, розібрали всі стратегічні підприємства, вивели їх зі списку стратегічних підприємств. А все, що лишилось там гарного, знов виставили на приватизацію», - сказав він.

Осипенко розповів, що якщо ми лишаємось без землі, нашого стратегічного ресурсу, то у нас немає на чому будувати далі нашу економіку та розбудовувати нашу державу. А коли у нас ще й форс-мажорна ситуація, при якій приходиться постійно позичати гроші, то ваші активи взагалі коштують копійки, підкреслив він.

«За копійки готуються приватизувати наш останній стратегічний актив - землю, при тому що не зроблено багато технічних речей. Кадастр земель, який показує, які землі є кращими, про цей кадастр вже кажуть багато років і досі його до ладу не привели. А це основа як торгувати землею, бо чітко треба знати: де межа, як розмежовуються ділянки, яка якість землі», - наголосив він.

Осипенко сказав, що хоч і передбачено відкриття ринку землі в декілька етапів, зрозуміло, що це зроблено під тиском наших західних партнерів, тому що для західних партнерів вигідно запустити ринок землі, бо вони мають гроші.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Але хотілося б нагадати про Аргентину, коли після продажу землі там виходили люди на бунти «порожніх каструль», бо іноземні інвестори, які скупили там землю, сіяли і вирощували те, що було вигідно на міжнародних ринках і це привело до зубожіння», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Романенко, якщо завтра взяти і прибрати всіх олігархів, то держава повалиться.

Також раніше Романенко розповідав, що аграрії платять смішні податки на тлі своїх прибутків.