Останній політичний місяць Україну лякають перспективою Майдану. Про це розмірковував український політолог Руслан Бізяєв в рубриці з Вікторією Панченко «Прогноз» на YouTube.

«Розмови про Майдан пішли ще з кінця минулого року, коли почався рух навколо Конституційного Суду України та його тодішнього глави Тупицького. У той час були анонсовані рішення КСУ щодо ринку землі, закону про мову, внесення змін до Конституції України - це ті питання, які по ідеї повинні були сколихнути суспільство і розділити його, як завжди, на дві частини», - розповів він.

Бізяєв повідомив, що цей фокус не вийшов і політичну весну ми пройшли відносно безболісно. Майдан не відбувся, а проблеми залишилися, вважає він, тому що Майдан - це завжди інструмент вирішення тих чи інших внутрішньополітичних криз і якщо розглядати ситуацію під цим кутом, то можна зрозуміти хто і навіщо намагається підняти цю тему.

«На сьогоднішній день найактуальніше питання - це земля. Земля в історії України завжди була питанням, що викликає гострі соціальні і політичні потрясіння. Ситуація і зараз не відрізняється, починаються мітинги, акції протесту, вже хочуть провести референдум. Хоча по тому закону про референдум, який у нас прийнято, провести його нереально», - сказав він.

Бізяєв вважає, що у випадку з референдумом по землі нічого не вийде, тому інструменту виходу з земельної кризи немає, в тому числі з точки зору внесення поправок або внесення альтернативних законопроєктів виходу теж немає.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

«Залишаються вуличні протести», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що зараз ціни на газ ростуть набагато швидше, ніж ціни на нафту.

Також раніше Бізяєв припускав, що справа і Антоненка, і Стерненка комусь вигідна.