Чим може в найближчому майбутньому обернутися боротьба, яку президент Зеленський почав проти олігархів? Свою думку про це у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює філософ і політолог, керівник Strategic Group Sofia Андрій Єрмолаєв.

«В Україні розгортається війна еліт. Скоріше за все, будуть йти два взаємопов'язані процеси. Великий бізнес зараз усвідомлює, що бути олігархом не тільки погано, але й добре - адже це означає належати до вже узаконеного центру впливу. І він почне у відповідь боротися з тими, хто його переслідує. Адже під дію закону про олігархів підпаде великий бізнес, сфера інтересів якого була і залишається пов'язаної з державною політикою», - вважає експерт.

На його думку, тут важливу роль відіграє участь в державних програмах. Тому боротьбу з олігархами такий бізнес сприйме не як репресії, а як відсторонення від впливу на політичні рішення.

«Як їм домогтися, щоб була прийнята відповідна програма, наприклад, у сфері енергетики, або землекористування, або портового господарства? Залишається тільки лобіювати. Напевно незабаром після прийняття закону про олігархів всі стануть пропонувати використовувати західний досвід цивілізованого лобізму. Якщо потрібно битися - нехай це роблять професіонали, а ми їм гроші дамо», - каже Андрій Єрмолаєв.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він допустив можливість того, що від України ультимативно зажадають забезпечити порядок на Донбасі.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Також Єрмолаєв спрогнозував можливі наслідки провалу політики примирення.