Чи є в Україні корупція? Питання начебто риторичне, але насправді воно не таке просте, як здається. Свою думку з цього приводу у програмі Сергія Дойка «Особистість» висловлює глава Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

«Немає диму без вогню, і якщо в Україні так багато говорять про корупцію - значить вона є. Але мені не дуже подобаються деякі речі. В останні п'ять років українські політики виїжджають за кордон і розповідають, як у нас все погано і яка тут корупція. У боротьбі з нею нам ніхто допомагати не буде. Це - наша задача. Корупція заважає жити нам самим, і боротися з нею повинні ми», - підкреслює гість програми.

Він нагадав про фундаментальний принцип правосуддя: не можна називати людину злочинцем, поки суд не виніс своє рішення. Тому формально в Україні корупціонером можна назвати тільки того, хто був за це засуджений.

«З іншого боку, Вищий антикорупційний суд працює всього один рік. Але є багато питань до різних правоохоронних органів, які розслідують справи - а ті потім розвалюються в судах. Це ознака слабкості судової системи. Її потрібно міняти, але ж ніякого суддю не можна просто так взяти й змістити з посади», - зазначає Грігол Катамадзе.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, за його ініціативою була проведена міжнародна науково-практична конференція.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Катамадзе розповів про те, на яких засадах буде заснована підготовка працівників Бюро економічної безпеки.

https://www.youtube.com/watch?v=ORTE0if8YOA&feature=youtu.be