У своєму блозі «Історичні хроніки» політолог Руслан Бізяєв розповів про зміст конфіденційної бесіди, що відбулася між представниками Радянського союзу та Сполучених штатів Америки.

«Саме навесні 1939 дехто вже знав, що війна неминуча, і вона буде саме світовою. Хоча якщо копнути глибше, то керівництво RAF ще в 1936 році датою початку війни передбачало перше жовтня 1939 року», - говорить Бізяєв.

За його словами, 27 вересня 1940 року сталась досить дивна бесіда між наркомом закордонних справ, Головою Ради Народних комісарів В. М. Молотовим і американським послом США в СРСР Л. Штейнгардтом.

«В ході цієї бесіди посол повідомив Молотову вельми конфіденційну інформацію, яку можна кваліфікувати як цілком таємну. З цього повідомлення випливало, що вже в липні 1940 року Штати різко змінили своє ставлення до подій в світі і до СРСР», - зазначив Бізяєв.

В ході цієї розмови, каже політолог, з'явилась карколомна інформація, яка представляла собою державну таємницю США. Посол повідомив Молотову, що Америка прийняла рішення про будівництво великого флоту до 1943 року, зазначив Бізяєв. За його словами, після виконання цієї програми американський флот буде потужніше флотів всіх держав світу разом узятих. Більше половини цього флоту вже існувала на той момент, а інша половина вже шість тижнів як була закладена і перебувала в будівництві, додав він.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

«Контингент американської армії з 140 тисяч збільшується до 350 тисяч. Виробництво літаків збільшиться до квітня 1942 року до 5 тисяч на місяць. При цьому він повідомив тактико-технічні дані нового стратосферного бомбардувальника», - розповів Бізяєв.

Так, за його словами, щомісячне виробництво танків повинно було скласти до 2000 штук. Світовий рекорд місячного виробництва танків у Другій Світовій Війні належить саме США - восени 1942 року тільки одна модифікація танка М4 "Шерман" була випущена в кількості 1900 штук, додав політолог. З бесіди випливало, що військова повинність закликає під прапори країни 12 мільйонів осіб.

«Нагадаємо, що населення США тоді становило 130 мільйонів. Інакше кажучи, Штейнгард повідомив, що в країні готується загальна мобілізація. В Європі дотримуються тієї думки, що Німеччина є найбільш потужною індустріальною країною. Американці ж вважають виробничі можливості і індустрію Німеччини лише жартом», - розповів Бізяєв.

Раніше Бізяєв розповів про підписання Вашингтонської угоди і початку гібридного настання на Британію.

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський розповів, як українська влада постійно розколювала Україну.

https://www.youtube.com/watch?v=HHG8nZ_xQq4&feature=youtu.be