Як пандемія коронавірусу вплинула на ринок житла? Коли найкраще купувати, продавати або орендувати квартиру? Свої рекомендації у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає експерт в області нерухомості Олексій Коваль.

«Що стосується оренди квартир, то тут пік припадає на осінь, коли всі повертаються з відпусток і з канікул. Принаймні, так було до початку пандемії. Я думаю, коли знімуть всі карантинні обмеження, ринок оренди знову повернеться до стану, який був до пандемії. Але з котеджами ситуація інша. Їх здають навесні, і влітку вже практично ніяких пропозицій немає. Стосовно продажу квартир ніяких загальних правил бути не може», - говорить експерт.

Однак, за його словами, є закономірність: коли люди відпочивають, під час травневих і січневих свят, квартири продаються і купуються дуже мляво.

«Але це характерно для звичайного часу. А зараз, навпаки, влітку на ринку квартир відзначається висока активність, хіба що в кінці серпня йде невеликий спад. Зазвичай в цій сфері активним сезоном була осінь, вона і зараз залишається їм - але літо її обганяє. А взагалі зараз якогось яскраво вираженого тренду немає. Потрібно спостерігати за кон'юнктурою - за політичною, економічною, за коливаннями курсів валют», - зазначає Олексій Коваль.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, економіст Олексій Кущ закликав державу забезпечити мінімальний відсоток по іпотечних кредитах.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також в Кабміні підготували програму пільгового іпотечного кредитування.

https://youtu.be/7A2RgeBach8