Є люди, які зуміли назавжди увійти в історію як герої для однодумців і побратимів, при цьому бути небезпекою для ворога, що викликають страх і жах в їхніх очах. Одним з таких легенд був бойовий генерал Джохар Дудаєв. Про це розповів засновник і президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик Гарі Табаху у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» на YouTube.

Ведучий торкнувся теми про особисте знайомство Сергія Малика з Джохаром Дудаєвим і як наслідок наявності будь-яких цікавих історій, особливо в ключі російської телевізійної пропаганди, пов'язаної з Дудаєвим. Відомо, що російська пропаганда активно поширювала фейки про знаменитого бойового генерала Джохара Дудаєва. Гість програми Сергій Малик розповів про своє знайомство з відомим героєм, розповівши про їх спільну з Джохаром військову службу.

«Російське телебачення тільки й уміє, що займатися пропагандою і красти історію України, приписуючи її собі. Я в той час був молодий перспективний лейтенант, а Дудаєв був військовою людиною, чеченцем, бойовим льотчиком, який до останнього літав. Це була людина, яка викликала у мене повагу. Ми спілкувалися з ним на рівних у поза робочий час», - розповів Малик.

Малик розповів історію про генерала Джохара Дудаєва, про бойові польоти на ТУ-16, які несли специфічне озброєння далекого польоту. За його словами, була проблема з керуванням керма, літак перестав нормально управлятися, тобто вийшов з ладу і повітряні потоки почали зносити літак у бік Мінська. У той час як раз була робоча зміна Сергія. Фахівці прорахували і по зв'язку повідомили, що літак може впасти прямо в центі Мінська.

«Було прийнято рішення підняти два літаки СУ-27. Дудаєв дав команду набирати висоту, він прийняв рішення підняти літак на максимальну висоту, поки палива вистачало, екіпаж катапультувати і розстріляти літак в повітрі, що б уламки полетіли за Мінськ», - сказав Малик.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Малик розповів, що бортінженер впорався, усунувши неполадку, і екіпаж зміг посадити літак. Ще не встигнувши приземлитися, всі члени екіпажу отримали Орден Червоної зірки, як заявив Малик. Ця ситуація показує, як Дудаєв вів себе в позаштатній ситуації, не було ніякої паніки, все настільки було грамотно прораховано і відпрацьовано в ситуації, коли рахунок йшов на секунди.

«Джохар Дудаєв був специфічною людиною, але у мене про нього залишилися в пам'яті тільки світлі і добрі спогади. Дудаєв пішов зі служби і пішов керувати в Ічкерію, де проявив себе як справжній бойовий генерал. Він запрошував мене з собою, але я відмовився і поїхав до Києва», - резюмував Малик.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Гордона, що США повинні позбавити Росію технологій.

Також раніше Рахліс розповідав про психологічну допомогу для учасників АТО.

https://youtu.be/RM_hZ-nCAac