В Україні тридцять років була імітація земельної реформи. Про це розповів народний депутат від партії «Слуга народу» Олексій Устенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Якщо подивитися де-факто, то ринок землі в Україні існує, близько чотирьох мільйонів гектар землі, яка розпайована під особисте сільське господарство. На неї не поширюється мораторій і її можна купувати і продавати. Плюс ті «чудові» схеми з пайовой землею, яку не можна ні купувати, ні продавати», - розповів він.

Устенко сказав, що всі схеми продажу землі працювали за договорами міни, оренди на 49 років і дуже часто у наших громадян похилого віку цю землю виманювали за копійки. Все це відбувалося, вважає він, тому що не було цивілізованого ринку землі та механізму продажу за нормальну ринкову вартість.

«Україна була в п'ятірці країн, у яких немає земельної реформи, серед таких країн як Таджикистан, Венесуела, Білорусь, Конго і Північна Корея. Ці країни нерозвинені і не є передовиками економіки. Тому, звичайно ж ця реформа важлива і буде втілена нашою командою», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з вашого депозиту гроші можуть зняти без вашої згоди.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Також раніше Завальнюк розповідала, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

https://youtu.be/b0odXigJY90