Україна має гарні перспективи видобувати власний газ, адже його не мало, але для цього потрібне нормальне керівництво. Так сказав політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар».

Як каже експерт, Володимир Зеленський мовчить про те, що аж за 2 роки свого правління зумів оцінити ефективність роботи «Нафтогазу», а радше її відсутність. Він нагадує, що у 2016 році колишнє керівництво компанії обіцяло збільшити видобуток газу на 30%, але цього не сталося.

«У нас залишається трохи більше 3 років до завершення контракту «Нафтогазу» з Газпромом на помпування російського газу, після чого наша газотранспортна система перетвориться на купу металобрухту», - стверджує Ялі.

Також він коментує і те, що прем’єр Денис Шмигаль продовжив роботу Наглядової ради «Нафтогазу» під керівництвом Клер Споттісвуд ще на один рік.

«З огляду на ефективність їх роботи за минулі кілька років по контролю Коболєва і компанії, у мене з'являються побоювання, що мінімум ще один рік ми знову профукаємо і не збільшимо видобуток власного газу», - міркує політолог.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Показати ще

Отже, Ялі підсумовує, що країна насправді має власний газ, але проблема в тому, що його ніхто не збирається видобувати. У цьому він звинувачує теперішнє керівництво: якби воно було нормальним і діяло в інтересах держави, то газ би вже видобували і у великих об’ємах. Аби не бути голослівним, експерт ставить у приклад приватні компанії, які успішно видобувають газ.

Нагадуємо, Ялі розповів про ставлення Зеленського до Північного потоку-2.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі погодився із Зеленським щодо небезпеки російського вторгнення.

  • https://youtu.be/HsR6cl_jwSg