У Києво-Печерській лаврі відбулася благодійна акція Української Православної Церкви - медикам, які працюють на лінії розмежування на Сході України, передали 10 тис упаковок антибіотиків широкого спектру дії.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ,

https://www.facebook.com/church.information.center/

благодійна організація «Міжнародна медична допомога» передасть препарати малозабезпеченим людям, які потребують лікування.

«Києво-Печерська лавра отримала ліки від благодійного фонду на честь благовірних князів Бориса і Гліба. Намісник Лаври митрополит Павел передав їх Синодальному відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ, а вони - нужденним людям в Україні», - розповів співробітник соціального відділу Києво-Печерської лаври ієромонах Онуфрій (Жидков).

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Показати ще

Голова правління Міжнародної благодійної організації «Міжнародна медична допомога» Ілля Богомолов зазначив, що лікарські препарати призначаються малозабезпеченим людям, які живуть у п'ятикілометровій зоні біля лінії розмежування.

«Наші лікарі зараз працюють на «нулі». «Нуль» - це лінія конфлікту. Стоять реанімаційні бригади швидкої допомоги, реанімаційні пункти. Працює єдине КПВВ «Станиця Луганська», де проходять люди, інші КПВВ зараз не працюють. Наші працівники будуть виписувати і відразу ж безкоштовно роздавати препарати тим нужденним, яким вони необхідні», - сказав Ілля Богомолов.

Він підкреслив, що ліки будуть також передаватися людям, які перетинають лінію розмежування і не мають можливості придбати ліки.

«Це неоціненна допомога. Антибіотик третього покоління, при правильному застосуванні він допомагає від багатьох захворювань легенів, нирок, пієлонефриту, шкірних запалень, хвороб суглобів, ранніх стадій запалень головного і спинного мозку. Там небагато лікарів, іноді нічим допомогти. Порядку 10 тис флаконів вистачить на 5-6 місяців», - розповів Ілля Богомолов.

Глава Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ протоієрей Сергій Екшіян зазначив, що Церква планує передачу ліків для нужденних по всій Україні.

«Сьогодні відбулася перша передача ліків. Ми будемо визначати, куди йтимуть ліки. Цікавимося потребами і єпархій, і Києва. У столиці багато пенсіонерів, малозабезпечених. В майбутньому плануємо передавати ліки у лікарні, для людей, які не можуть оплатити своє лікування», - підсумував протоієрей Сергій.