Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» заявив, що українці повинні думати про себе. За його словами, люди повинні нав’язати собі розумний егоїзм.

«Дві тенденції зараз борються в світі: колективістичне і індивідуалістичне мислення. Я представник індивідуалістичного, тобто лібертаріанства, що націлене на те, щоб індивідуум багатів, і з ним буде багатіти держава. Багата людина облаштовує навколо себе суспільство, тому що у неї є на це гроші, наймає людей на роботу, тобто дає робочі місця», - зазначив Балашов.

За словами експерта, людина краще розвивається, думаючи суто про себе, тому сконцентрувавшись на своєму розвитку, можна досягти успіху, що в свою чергу допоможе людям навколо.

«А є інша точка зору, яка щеплена, але не зовсім нам, тому що українці більше індивідуалісти. Для українця «наш дім» – не існує, «наш дім» – існує для росіян, це російська калька: «наше», «колективне». Українці: «мій дім», «моя хата з краю», «моє село» – дуже індивідуалістичні посили, тому для України колективізм взагалі не сприймається», - розповів Балашов.

Як зазначив експерт, українцю прищепили, що треба хвилюватися за бюджет щодо, але, як вважає Балашов, спочатку людина повинна подбати про свій заробіток.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

«Люди часто не думають, що їм вигідно. Коли ми виганяли Януковича, до цього ненавиділи Ющенка, а до цього Кучму. Ми завжди як виходили – «Ось піде він – це головне завдання! Треба вигнати Януковича! А тобі що? Тепер давайте виганяти Порошенка!». Зараз Зеленського починають ненавидіти. Використовують ниці потреби когось гнати замість того, щоб як цивілізована людина нав’язати собі звичку думати про себе», - зазначив Балашов.

За словами експерта, люди повинні нав’язати собі розумний егоїзм – він здатний підняти людину вгору по ієрархії до статусу еліти. Як зазначив Балашов, еліта України, у свою чергу, не думає, як капіталізувати країну, вони думають, як заробити грошей і поїхати закордон, щоб там на них жити.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Балашова, що коли ви ставите завдання на майбутнє стати найбагатшими в світі, вже як мінімум ви будете десь в середині.

Раніше для Знай.ua Балашов розповів про європейський варіант розвитку України.

https://www.youtube.com/watch?v=PO7o2qYbvR4&feature=youtu.be