Заяви мера Рівного Олександра Третяка про ромів розпалюють ворожнечу і ненавість до представників національних меншин. Така риторика нагадує нацистів, заявив голова Інституту публічної політики і консалтингу Сергій Биков.

Подробиці повідомляє видання Українські Новини.

За його словами, заяви мера, обраного від партії Петра Порошенка «Європейська солідарність», можна порівняти зі словами Гейдриха і Герінга.

«Абсолютно симптоматично, що команда Порошенка скочується до ідей «остаточно вирішити єврейське ромський питання». Якщо питання мови не допомагає залучити виборців, то можна підняти градус на темі національних меншин», - коментує Биков.

Він навів слова, сказані Третяком під час ефіру на місцевому радіо:

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Показати ще

«Я дуже стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію з ромською національностю, у мене не вистачає слів і толерантності до того, що вони творять в місті. Буквально на днях мав провести засідання робочої групи з правоохоронними органами, щоб вирішити це питання, щоб (особи) ромської національності не вели себе так нахабно. Правоохоронці повинні стежити за цим, і муніципальна варта, яку ми ось-ось запустимо».

Сергій Биков порадив меру перечитати матеріали Гаазького трибуналу по геноциду в Руанді і вивчити історію Радіо тисячі пагорбів. "Там теж використовували радіо, щоб нацькувати хуту проти тутсі. Закінчилося все шибеницями, геноцидом і Гаазьким трибуналом ", - застеріг експерт.