Політолог Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз» на каналі Знай24 розповів, наскільки подорожчає газ в Україні. За його словами, згідно з найоптимістичнішим прогнозом варто очікувати подорожчання газу на 10-15%.

«Якщо нічого не зміниться в концепції Кабміну, то, я думаю, на 15-18%. Зростає ціна на газ, в тому числі і в Європі. Зростають витрати на логістику, транспортування і на обслуговування. Я думаю, що десь 10-15% – це дуже оптимістичний прогноз», - зазначив експерт.

За словами Бізяєва, осінь цього року ми не будемо проходити в позитивному ключі, тому що газ дорожчає, а також не варто забувати інші аспекти в закупівлі та транспортуванні газу, які вимагають окремих витрат, що теж збільшують ціну для кінцевого споживача.

«Навіть якщо, щось станеться з Кабміном Шмигаля і прийде якийсь новий Кабмін, то в будь-якому випадку зростання цін не уникнути. У нас ціна це не тільки економічне, а й політичне питання, тому будуть намагатися по максимуму це питання відтягнути», - розповів політолог.

Як зазначив Бізяєв, також подорожчають й інші комунальні послуги. За його словами, Кабмін у цілому не впливає на регуляцію цін, хіба що в рамках декількох відсотків. Бізяєв підкреслив, що згідно з найоптимістичнішим прогнозом зростання цін на газ очікується в рамках 10-15%, але згідно з нинішньою концепцією Кабміну, зростання цін варто очікувати на 15-18%.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua поширював слова Бізяєва, що в США зараз починається закипілий котел проблем.

Раніше Знай.ua публікував заяву Бізяєва: Німеччина, Франція, Голландія: їм все одно, чи є наша ГТС.