Глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як Верховна Рада буде голосувати за закон про олігархів.

«Будуть голосувати хитро, як і завжди. Закон буде внесений до порядку денного, я думаю. А далі почнеться історія… Перше читання – це найвища вірогідність, на мою думку, на доопрацювання. Якщо така істерія вже буде надзвичайно серйозна, то тоді буде перше читання, але до другого читання, я думаю, від 5 до 10 тисяч правок буде», - каже експерт.

На його думку, правильніше було б зробити не закон, а кодекс про олігархів.

«Тому що все це робиться вперше. І те, що зараз написали чи РНБО, чи Офіс президента, чи міністерство юстиції… Чесно кажучи, я це позиціоную як курсову роботу моїх студентів. У законі всі терміни повинні бути чітко розтлумачені і прописані інституційний і функціональний механізм, як це зробити. Тобто цього механізму в принципі немає, і всі терміни теж під сумнівом. От, наприклад, олігарх. Нічого поганого в цьому слові немає, якщо він не втручається, не займається лобізмом управлінським, політичним», - сказав Томенко.

Також він розповів як, спланувати реальний механізм боротьби з олігархами.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

«Треба новий закон про лобізм – його немає, нову редакцію закону про Антимонопольний комітет. Ми з вами сидимо в Антимонопольному комітеті, в нас взагалі нема таких повноважень тестувати на олігархізм, монополізм і так далі. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення – можна її критикувати, але в них теж нема повноважень, як визначити чітко монополізм у медіа. Найстрашніша тут історія – вплив на прийняття рішення», - резюмував політик.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів про наслідки боротьби з олігархами і відкриття ринку землі.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський розповів, чи готовий народ до нової революції.