Українська письменниця Лада Лузіна у програмі “Сніжна лавина” зі Сніжаною Єгоровою заявила, що Київ - це місто, яке весь час руйнується.

"Я його до 25 років не любила. І дуже хотіла звідси виїхати. Він мені здавався дуже повільним, надто в'язким і непридатним для людини активної. Якою я була на той момент. І я досі вважаю, що він такий. Він дуже старе місто, і часто у нього занадто повільний кровообіг. Але те, що погано для людини молодої, і для журналіста, людини активної, рухової, те добре для письменника", - сказала Лада Лузіна.

Вона зазначила, що почала любити Київ після прочитання роману "Біла гвардія" Михайла Булгакова.

"Немає поганих і хороших міст, є слушні і неслушні. Причому в різному віці у однієї людини можуть бути різні міста. Або людина може в якомусь віці сказати, що я не хочу жити в місті, я хочу жити на природі. Їй зараз це потрібно. Тому, Київ - він комусь підходить, комусь не підходить... І якщо брати історію міста, то ти дійсно з'ясуєш дуже страшну річ: Київ - це місто, яке завжди руйнується. Його весь час регулярно зносять з лиця землі", - додала Лузіна.

За її словами, це особливість цього міста, оскільки хоча Київ і такого ж віку, як Прага, але старовинних будівель в ньому набагато менше.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"У Києві практично їх немає. І вони все одно продовжують знищуватися. І це нескінченний інфаркт, сльози і страждання всіх любителів старого Києва. В тому числі і мене. Але в якийсь момент я зрозуміла, що Київ - місто, яке зносили з лиця землі багато разів: за Батия, при Менглі-Гиреї, його підривали за радянської влади. Ось, Хрещатик підірваний - так не в кожному місті було. Знесені до Хрещатика ще в 1930-ті роки церкви, які знищили за радянських часів - так не в кожному місті було", - сказала письменниця.

Вона зазначила, що люди погано пам'ятають, яким був Київ раніше, до кожного знищення. При цьому, не виключено, що Київ буде знищений знову. Так, зараз він знищується новобудовами. Але кожен раз люди сприймали знищення як трагедію, що в результаті все одно призвело до того, яким Київ є зараз.

Як повідомляв Знай.ua, на Прикарпатті на території храму знайшли масове поховання: "Довгий час пробули у воді".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв зазначив, що версія вбивства Сталіна широко обговорювалася в історичному середовищі.