Політолог Руслан Бізяєв у прямому ефірі програми «Розвилка. Live» прокоментував велике інтерв'ю Путіна про Україну, розповівши, зокрема, про історичний аспект деяких заяв.

За його словами, інтерв'ю було раптовим, адже воно не було анонсовано, а судячи з того, що якість звуку залишала бажати кращого, воно готувалося дуже швидко. Бізяєв зазначив, що проводилося воно на хокейній арені, що теж символічно в контексті російської приказки про те, що боягуз не грає в хокей. Все інтерв'ю було присвячено лише питанням України.

«Я не пам'ятаю, коли за останні кілька років президент РФ так довго і системно говорив на тему України. Давайте не будемо забувати, що Путін - це людина, яка говорить досить рідко і досить коротко. Інтерв'ю я розділив би на кілька складових. Перша - історична. Так, Україна - це проєкт, який був створений більшовиками», - каже Бізяєв про заяви в інтерв'ю.

На думку політолога, ця теза в принципі входить в сучасну російську історичну концепцію, але в ньому є кілька гострих кутів. Перший, зазначає Бізяєв - це Центральна Рада, адже в лютому 1917 по вересень 1917 року навіть не було такого поняття як Російська федерація - в даний проміжок ця територія ніяк не називалася. Тільки у вересні вона почала називатися Російською республікою, каже експерт, а надалі це утворення отримало назву РРФСР.

«Якщо ми говоримо, що Україна була створена більшовиками, то, по-перше, ми ігноруємо повністю факт Центральної Ради. Він може подобатися чи ні, але ігнорувати його не можна. І другий момент - ми ігноруємо, що нинішня географічна Росія - це правонаступниця РРФСР, за винятком Криму. З натяжкою, але теж можна сказати, що сучасну Росію створили більшовики», - заявив Бізяєв.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Нагадаємо, Непогодін заявив, що наддержавою Україна стане тоді, коли зміняться самі українці.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бізяєв припустив, що доведеться домовлятися про постачання російського газу.