Політолог Юрій Романенко у своєму блозі «Романенко. Важливе» пояснив, чому взаємозв'язок між Блінкеном і виданням, яке поширило інформацію про те, що Байден відмовляється зустрітися з Зеленським через звільнення Андрія Коболєва, не свідчить про правдивість цих меседжів.

Він нагадав, що на початку тижня з'явилася новина про те, що Байден не хоче зустрічатися із Зеленським через НАК «Нафтогаз»: через те, що був звільнений Коболєв, Байден настільки образився, що поставив категоричне «ні».

«Це виглядало дуже смішно, тому що ті, хто дружать з головою, розуміють, де Коболєв, де «Нафтогаз» і де Байден. Це світи, які практично не перетинаються, враховуючи в якому складному порядку денному знаходиться зараз Байден, який вирішує свої величезні внутрішні проблеми в США», - вважає Романенко.

Політолог зазначив, що він написав пост, де висміяв цю ситуацію. Тому що, за його словами, було очевидно, що йде кампанія, в якій задіяний ланцюжок медіа, зав'язаний або на Томаші Фіалі, або на структурах Порошенка, після чого багато ЗМІ підхопили цю інформацію. Романенко розповів, що коли різні експерти почали це критикувати і вказувати на логічне протиріччя, то багато шанувальників Порошенко встали на диби і почали говорити, що ніхто не розуміє, про що насправді йдеться.

«Видання Axios, яке публікувало цю інформацію, пов'язане з Блінкеном. І вони розгорнули цей дискурс, що за цим виданням стоїть дружина Блінкена. Тому, якщо там з'явилася ця інформація, то це практично істина і практично з самого верху пройшов сигнал невдоволення президентом Зеленським. Сам по собі цей аргумент дуже смішний, оскільки вони, вказуючи на те, що видання, яке опублікувало інформацію, близьке до дружини Блінкена, тим самим підводять під червону лінію самого Блінкена. Тому що в Штатах не вітається, коли існує особливе ставлення між владою і медіа», - говорить Романенко.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Нагадаємо, Закревський пояснив, як енергетична бідність вбиває економіку.