Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що в Україні немає проблеми зовнішнього управління. За його словами, багато країн розвинулися за підтримки від США.

«Немає в Україні проблеми зовнішнього впливу. Це точно такий запущений наратив, як і проблема олігархів або коронавірусу. Багато країн розвиваються, попри перманентні військові конфлікти всередині і поза цих держав. Після Другої світової війни немає жодної країни в світі, яка б показала колосальне економічне зростання, не співпрацюючи з США», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, співпраця з США – абсолютно нормальна практика для більшості розвинених країн, які досягли економічного успіху. Експерт навів в приклад Китай, на території якого США побудували заводи і допомогли економіці Китаю.

«Все залежить від нас. Якщо при владі стоять люди, які нікчемні злодюжки і які розуміють, що у них є «татко» в ЦРУ або ФБР і їх прихоплять, а вони розуміють, що вони грабують цю країну і хочуть жити саме там (в США, - ред.) і в довгу треба вибудувати відносини, то вони будуть працювати в інтересах інших держав», - розповів експерт.

Як зазначив Атаманюк, якщо влада працює на Україну, робить її суб'єктною і розвиває її економіку, використовуючи американські інвестиції, то це не означає зовнішнє управління.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Атаманюк розповів, як повинна проходити політика деолігархізації.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка про закон про олігархів: Не можна припуститися помилки столітньої давності, коли знищували багатих – від цього бідні залишилися бідними