У своєму блозі «Романенко. Важливе» політолог Юрій Романенко роз’яснив ситуацію із відмовою Байдена зустрітися із Зеленським. На його думку, це ніяк не пов’язано із усуненням Коболєва з керівництва «Нафтогазу».

За словами ведучого, прихильники Порошенка, підтримуючи цю інформацію, постійно посилаються на дружину Блінкена, яка стоїть за статтею видання Axios. Як він пояснює, з огляду на це, інформацію про невдоволення Байдена через звільнення Коболєва вважають достовірною.

Тим не менш, Романенко вважає, що саме лише фігурування імені дружини Блінкена у цій ситуації зі зливом інформації має зацікавити Міністерство юстиції США і може призвести до судового розгляду.

«Ці люди мислять українськими категоріями, вони думають, що якщо у нас олігархові належить якийсь канал, то в порядку речей через цей канал спокійно зливати будь-яку інформацію і це нормально. Вони переносять наші практики на американський ґрунт», - міркує політолог.

Він розповідає, що разом з іншими експертами вирішив звернути увагу на взагалі сферу діяльності авторів статті. Романенку вдалося з’ясувати, що один із них, Джонатан Сван, раніше займався лобістськими статтям для «Нафтогазу». Експерт додає, що аналогічні статті писала і дружина цього журналіста.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Романенко робить висновок, що інформація про відмову Байдена зустрітися із Зеленським через зміну керівництва «Нафтогазу» - це справа рук самого Коболєва та його лобістів. «Ці автори, за американським законодавством, зобов'язані реєструвати свої статті як лобістські у відповідному американському агентстві», - зазначає експерт. Він пояснює, що у протилежному разі ці журналісти порушують законодавство США, їм може загрожувати навіть ув’язнення.

Нагадуємо, Романенко заявив, що у Штатах не вітається, коли існує особливе ставлення між владою і медіа.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига проаналізував рейтинг влади.