У програмі «Романенко. Бесіди» юрист, публіцист, перекладач і громадський активіст Геннадій Друзенко розповів, хто, окрім Путіна, винен у війні в Україні.

У цьому питанні гість програми посилається на розповідь Сергія Кривоноса. «Українські військові взяли російських спецназівців, і ті на допиті повідомили: в Криму була вказівка - якщо українці чинитимуть опір, операцію негайно згорнути», - нагадує Друзенко. Він стверджує, що у війні однозначно винен президент РФ, але й не поспішає скидати провину і з самого Криму.

Принагідно Друзенко пропонує згадати Ніксона і те, через який компромат він пішов у відставку. «Це за українськими мірками просто дитячий лепет», - каже експерт. Він пояснює, що вся справа у політичній еліті, яка є в США і якої немає в Україні. Так само, додає юрист, у відставку довелося піти чотирьом прокурорам, що відмовилися виконати наказ Ніксона. Республіканці у цій ситуації, розповідає Друзенко далі, відмовилися прикривати Ніксона і йому залишилося лише піти самому, аби уникнути імпічменту.

За його словами, сьогоднішня участь Порошенка свідчить якраз-таки про відсутність цієї еліти в Україні. Він пояснює, що люди просто не розуміють, кого на політичній арені потрібно уникати. «Українські політики або всі мазані одним миром, або просто втратили почуття реальності», - припускає Друзенко і додає, що це, по суті, одне і те ж.

З іншого боку, стверджує він, що Україна все ж таки має частку здорового суспільства, прикладом якого є Олександр Мороз. Принагідно юрист коментує його перехід від «помаранчевих» до «біло-блакитних»: «Він став політичним пенсіонером».

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Нагадуємо, Друзенко заявив, що Україна могла двічі звільнити порожній Луганськ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Друзенко прокоментував «плівки Бігуса».