Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в своїй програмі «Романенко. LIVE» розповів про домовленості президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна перед їх зустріччю.

«Наскільки я знаю, ось перед зустріччю, домовленостей остаточних не було. Але були підготовлені певні дорожні карти. Якщо вони домовляться, то я думаю, що Україна буде розторговуватися як така сіра зона, яка буде знаходитися між ось цими великими блоками. І питання інтеграції в НАТО буде просто знято з порядку денного, про що, по суті, нам вже і говорили перед самітом НАТО, куди нас не захотіли брати», - говорить експерт.

На його думку, Байден не готовий до вступу України в НАТО і надання їй ПДЧ.

«Будь-які домовленості призведуть до того, що сторони почнуть уважно дивитися, як вони дотримуються. І будуть якісь реперні точки позначені по обидва боки. І таким чином вони будуть дивитися, наскільки ця вся історія, про яку вони домовилися, працює. Тому Україні потрібно перестати заглядати в рот Росії, Штатам і всім іншим. Потрібно розуміти, в чому їхній інтерес, але й починати будувати те, що залежить від нас. І тоді ми будемо виходити на якийсь змістовний наратив у відносинах як зі Штатами, як з Європою, так і з усіма іншими», - резюмував Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, чого Зеленський зможе домогтися на зустрічі з Байденом.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко розповів, які події можуть вплинути на результат війни на Донбасі.