Із того, що написано російською, насправді, мінімум, 90 відсотків, якщо не 99, несе в собі вороже зерно. Навіть якщо сам автор про це не замислювався і міг бути дуже хорошою людиною. Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів ветеран АТО, український науковець, публіцист, кандидат біологічних наук Євген Дикий.

«Деякі базові змісти в них настільки закладені і настільки прописані на всіх рівнях, що воно вилазить всюди. Коли автори не талановиті, або автори – відверта шпана, то воно вилазить відверто, як у «братьев»: «Ты мне за Севастополь ответишь», «Водочки налей, на Родину летим». У мега-інтелігентного Булгакова воно теж вилазить. Це імперська зверхність», - розмірковує він.

Дикий стверджує: «Вся російська культура дуже молода, їй років 200. Ломоносов – мій колега по Києво-Могилянській академії, який отримав тут бакалавра, а далі звалив до Німеччини, як більшість моїх хороших студентів. Це як концепція деміургів, які творять матерію, але яка від початку обтяжена злом. Так-от, російська культура від самого початку обтяжена імперським злом, оцим петровським баченням. А бачення Петра Першого якраз було абсолютно імперським».

Ведучий йому заперечує: імперія – це завжди поліетнічна спільнота. Як мінімум, ідеологічна, у XVIII столітті наукова, її робили тоді вже малороси. Якщо говорити про інтелектуальний внесок, то від Феофана Прокоповича це якраз було у Могилянці.

Нагадаємо, Малик пояснив, що не терпить російської мови, оскільки вона – частина інформаційної війни.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що російська мова в Києві зараз переживає не найкращі часи, - Лузіна.