Які проблеми виникають у керівників регіонів на місцях у зв’язку з децентралізацією, та як потрібно побудувати співпрацю з силовими структурами? Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів громадський діяч, підприємець, у минулому – голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Він, зокрема, зазначає: щоб уникнути корупції на місцях, де існують новоутворені територіальні громади, залишились повноваження органів, котрі контролюють їхню діяльність.

«Для контролю за місцевими лідерами залишаються аудиторська служба, рахункова палата, вона контролює бюджети. Залишається Служба безпеки України, різні структури в Міністерстві внутрішніх справ: поліція, управління стратегічних розслідувань. У всіх цих органів зараз з’являється багато питань до голів громад, які отримали землю та ресурси», - підкреслює Прокопенко.

Під час роботи на посаді голови ОДА він відпрацював взаємодію місцевої влади з силовими та фіскальними структурами.

«У мене щопонеділка були наради з правоохоронним блоком. Після загальної планірки проходила закрита планірка з СБУ, прокурором, МВС, а також управлінням зовнішньої розвідки (Чернігівщина – прикордонна територія з Росією – Ред.). Ми обговорювали всі наявні питання, керівники доповідали ситуацію. Ми визначили, що ось такі пріоритети – працюємо», - пояснює ексчиновник.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зараз силовий блок безпосередньо не підпорядкований Президенту, зазначає ведучий. Ці структури між собою іноді конкурують.

«У нас проблемних питань не було. Був нормальний діалог. Один раз у мене виникало питання по Міністерству внутрішніх справ. Це було питання по комунальному майну. Було бажання привести його в межі закону. Я поїхав до Арсена Авакова, ми поговорили. Поки я вийшов із його кабінету і доїхав до Чернігова, всі питання вже були вирішені», - розповідає Прокопенко.

Нагадаємо, Радник Авакова Князєв зліг до лікарні з важкою формою ковіда: "Не вдихнути".

Як повідомляв Знай.ua, Ми нація, яка культивує мазохізм, - Друзенко.