В Україні працівники до сих пір достатньо не захищені. Про це розповів футуролог і керівник проєкту з працевлаштування Олексій Толкачов журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Законодавство може придумувати що завгодно, але якщо умови, прописані в законодавстві, не відповідають економічній дійсності, то реальність переможе норму закону. У Києві з роботою легше, якщо людині викручують руки на одному робочому місці, вона може піти і спробувати знайти інше місце», - підкреслив він.

Толкачов вважає, що Київ надає величезну кількість можливостей, як і Одеса, Харків, Дніпро, Львів, а ось в менших містах з цим проблема. За словами експерта, з одного боку, в маленьких містечках є роботодавці, які шукають співробітників, але вони навіть не розуміють, як їх знайти, тому що ринку праці в маленьких містах як такого немає, запитуючи по знайомим і вішаючи оголошення.

«З іншого боку, є люди, які шукають роботу, але вакансій немає, тобто вони навіть не можуть дізнатися про ці вакансії. Все настільки відстале в порівнянні з Києвом, що єдиний шанс знайти роботу – це просто працівникові ходити з магазину в магазин, з офісу в офіс і стукати, питаючи чи не потрібен їм працівник», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Толкачова, що коріння «русского мира» знаходяться в Києві

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Також раніше Толкачов розповідав, яким буде зброя майбутнього