На урочистості з нагоди Дня Незалежності виділяють близько 5,7 млрд грн. На думку політичного експерта Олександра Мусієнка, такий розподіл коштів нераціональний.

Про це він заявив у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Важлива ж картинка у нас для представників влади і не тільки. Емоції, картинка... Форма, не зміст. Ми дуже багато часу приділяємо формі – як подати, емоції, картинки. Але це політтехнологія», - говорить експерт.

У той же час він зазначив, що така політтехнологія частково спрацює, навіть на тлі того, що держава повинна багато зарплат військовим, шахтарям і медикам.

«У світі взагалі обмежена кількість держав проводить паради і можуть собі їх дозволити. Франція, Росія це роблять, але у них інша мета. Іноді США. В принципі практично більше ніхто не проводить, в Європі немає взагалі такої практики», - сказав Мусієнко.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

На його думку, провести парад, звичайно ж, можна, але він не може стільки коштувати.

«Давайте подякуємо українським військовим – я це підтримую, це добре. Але не варто формі надавати стільки змісту. Адже якщо ми поставили б нові озброєння в ту ж армію, забезпечили б кращі умови – я думаю, це не гірше. Але це завдання для державника, для серйозного політика, який думає категоріями майбутнього, а не просто категорією, як переобратися», - підкреслив експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Мусієнко розповів, як Росія маніпулює паспортизацією ОРДЛО.

Також Знай.uа повідомляв, що Мусієнко пояснив, що російський паспорт не дає жодних привілеїв жителям ОРДЛО.