Політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, які наслідки матиме зустріч президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна.

"Байден — він же дипломат і не зацікавлений в ескалації. Він це продемонстрував. І, власне кажучи, після цієї зустрічі ми могли і можемо в цьому переконатися. Тому що, по-перше, що передувало зустрічі? Певна деескалація. Росія почала відведення військ від українських кордонів... Байден не ввів більш жорсткий пакет санкцій проти окремих громадян Російської Федерації. І Північний потік", - сказав Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що після зустрічі також відбувалися деякі зміни, в тому числі в останні дні.

"Ось буквально була інформація, що Путін ветував закон, який передбачає контроль над ЗМІ. Це хіба не те, про що говорили, зокрема, про демократію? Налагоджено контакт. Далі вони будуть в діалозі. Тобто, робочі групи, які створені десь до кінця року з певних питань. Є підстави вважати, що певний робочий стан у відносинах Росії і США — він буде. Про певні моменти домовлятимуться. Що стосовно України, так, дійсно, обговорювали. Не можуть не обговорювати", - додав Мусієнко.

За його словами, в подальшому будуть спостерігати дуже цікаву історію, оскільки в учасників Великої сімки є розбіжності щодо Китаю.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Вся ось ця діяльність президента США в першу чергу спрямована на те, щоб провести ревізію американсько-європейських відносин. Зрозуміти, яке місце в цих відносинах готова, хоче чи не хоче зайняти РФ, і як далі рухатися у відношенні стримування Китаю", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи говорили Байден з Путіним про Україну.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що "Слуга народу" Яковлєва розповіла, що далі буде з Мінською угодою.