В якому напрямку тепер, після зустрічі Байдена і Путіна, буде розвиватися ситуація на Донбасі? Стан справ у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує футуролог Олексій Толкачов.

«Крапку у війні з Росією поставлять ще не скоро, а зараз буде заморожування. І воно буде тривалим. Ми все глибше входимо в формат Придністров'я. І в Криму, і на Донбасі вже є покоління дітей, які народилися в нових умовах – а тепер уже пішли в школу. Вони вже не пов'язані з Україною. Що з цим робити – дуже велика проблема. Байден і Путін називають Мінський формат ключовим для вирішення конфлікту – а це, на жаль, глухий кут. Хоч Мінські угоди й були підписані в дуже складних умовах, але Порошенка за них варто було б притягнути до відповідальності, оскільки основне значення має черговість пунктів», - наполягає футуролог.

Він підкреслює, що вибори на Донбасі неможливі без першого повернення Україні контролю над державним кордоном.

«Ми не можемо допустити вибори на окупованій території, поки там знаходяться «зелені чоловічки» і йде постачання озброєнь. На жаль, я бачу, що у Зеленського немає стратегічного плану розв'язання цієї проблеми. На початку своєї президентської каденції він був ідеалістом, він вірив, що в Кремлі сидять більш-менш адекватні люди, з якими можна домовитися. Ця ілюзія розбилася об реальність, і зараз всі зусилля спрямовані тільки на одне: щоб якомога менше наших хлопців гинуло на Донбасі», - говорить Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував ситуацію на ринку праці під час пандемії коронавірусу.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Також Толкачов зазначив, що технічний прогрес ще не означає розвитку цивілізації.